Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

tisdag 23 november 2010

Buss på dem uppdrag granskning!

Tidigare kom det fram om att obesiktigade bussar från Nordia Buss rullat i trafiken. Nu har även bussar från andra bussbolag råkat illa ut och t.o.m. börjat att brinna. I detta fall från Veolia Transport. Detta problem borde SVT och "uppdrag granskning" ta upp omgående. Då det föreligger en hög risk att många fler farliga bussar rullar ute på vägarna.

Denna nonchalans av bussbolagen tyder på ett slags medvetet kollektivt slarv,såsom jag uppfattar det, som nu leder till dessa händelser. Bra om nu även TV-bolagen kan ta upp denna systematiska dåliga medvetandegrad hos bussbolagen, som i konfrontationen med GP inte verkar veta ett dugg varför. Buss på dem bara, Uppdrag Granskning!

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.496457-buss-brann-i-torslanda
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.496457-passagerare-berattar
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.497508-nio-av-tio-bussar-underkanda

9 kommentarer:

Walentine Andersson sa...

Sedan borde Uppdrag Granskning kolla upp vad som skedde i Italien när de nya spårvagnarna köptes

Gessleman sa...

Jag tror att många av Västtrafiks pendlare hellre tar bilen än bussen så detta s.k pendlarexperiment faller nog ihop som en utbränd buss.

Då flertalet blir avskräckta för det stora mörkertalet av potentiella dåliga och farliga bussar som antagligen rullar fritt ute på vägarna.

Spårvagnarna verkar ju inte vara i de bästa skicket de heller.Dags att det rensas upp bland alla skrothögar i kollektivtrafiken

Kalle sa...

Att nu även Veolia Transport som är ett mycket anlitat företag av Västtrafik har dåliga bussar avslöjar hur pass allvarlig situationen verkligen är

Jens sa...

Helt sinnessjukt att bussbolagen inte är medvetna om dessa saker som framkommer i artikeln. Tror fan att man tar sig en funderare innan man sätter sig i en buss i fortsättningen!

Barbro sa...

Makalöst att bussbolagen har en sådan dålig koll på bussarna.Ett rent under att ingen har skadats. Min slogan till alla lyder: Våga vägra Västtrafik!

Susanne sa...

Själv är jag livrädd varje gång jag åker buss med nån av VT:s linjer i Göteborg. Får inte ha körkort p.g.a. sjukdom så jag är hänvisad till skrotupplaget de kör med tyvärr. Inte ovanligt att bussarna är tejpade med silvertejp här och där, hål i golvet har förekommit men då är det ju praktiskt att sätta en papperskartong över och tejpa. Chaufförerna kör som på en formel 1 bana, överfulla bussar, ståplats är vardag. Väntar på dödsolyckan varje dag.

Gessleman sa...

Snackat med uppdrag granskning idag och det kommer sändas ett program om detta innan jul i SVT. Mer som ett fristående reportage uppfattade jag det som.

Men de eventuella olyckorna väntar väl inte just därför kan jag tänka mig.För något konkret måste göras NU!

Bengt sa...

Julterror av Västtrafik vill jag lugnt säga
efter dessa incidenter

Gessleman sa...

Västtrafik måste ha ett krismöte nu kan jag tänka mig.Och ställa sig själv frågan om privatiseringen av kollektivtrafiken var en sådan bra ide egentligen,då man nu ser resultatet,med facit i hand