Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 13 juni 2019

Unlimited Stories - Ger statisterna matskatt i den nya Sunefilmen













Av den redan låga ersättningen på 350:-som man får för en heldags medverkan i den nya Sunefilmen (8-9 timmar) så får man även skriva under ett avtal att man godkänner att de drar av 70:-  (20%) för maten som enligt oss i statistföreningen ska vara gratis vid "heldagar"

Mat och fika ska alltså ingå som standard. Summan du då får behålla är alltså 280:- minus de avdrag för resekostnaden till och från inspelningsplatsen,  kemtvätt för dina kläder, ledighet från jobb,skola etc.

Ja många gånger går man "back" för att vara med. Men visst, det är ett frivilligt val att vara med, självklart. Men ska man behöva ständigt gå back ekonomiskt för man vill bidra till en bra film och vara stolt över att man hjälpt till?

Nej, detta är knappast rättvist då man blir mer eller mindre utnyttjade av de filmbolag som producerar filmerna och har bara miljoner eller dollartecken i pannan att tjäna.

De tidigare Sune-filmerna har knappast gått dåligt och man har haft rekord på biograferna i antal besök. Man gör uppföljare men vill samtidigt komma undan med så lite som möjligt till oss statister
som gör filmen möjlig (tänk dig själv en film utan oss statister)

Filmen produceras av Unlimited Stories AB i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och Nouvago Capital och SVT med stöd av Svenska Filminstitutet Marknadsstöd.

Så visst finns det en hel del pengar från olika aktörer,sponsorer och kapitalbolag m.fl.

Läs även HÄR och HÄR hur man skött upplägget/marknadsföringen då man sökt statister

Inga kommentarer: