Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 16 november 2014

70.000 för en plats i solen - Ger skugga åt statistbranschen


Att pengarna går till en god sak är givetvis en fin tanke. Men har nog tyvärr blivit lite cynisk mot statistbranschen även om nu inte pengarna hamnar i Felix Herngrens ficka.

Så själv skulle jag "buda" på allt annat utom statistrollen (om jag hade pengar) Att betala för något som man själv borde fått bra betalt för när man är statist, förefaller väldigt dumt.

Statistbranschen är kul men generellt grymt underbetald (ca 300 kr heldag, 8-12 tim) fast statisterna gör halva filmen.


Man får ofta vänta och tjata på sin lön i vissa fall (som på 100-åringen t.e.x) Även om de nu kanske kommer att behandlas som VIP-statister i detta fall så tycker jag att det är lite som att åka gräddfil in i filmvärlden bara man har pengar. 

Är de heller inte insatta hur statistbranschen funkar, så kommer de att bli grymt besvikna sedan vid en "normal" statistinspelning om de väljer att gå med som statister på allvar efteråt.

Inget glitter och glamour som många tror.Och absolut inga 5-siffriga arvoden.För mig som jobbar och sett hur statistbranschen fungerar så tycker jag det är helt galet att sälja statistroller på auktion.

Eller så betalar man 70 papp och får uppleva solsidan påklädd..

Läs mer här:

Här nedan har vi samma Fahlander som vann statistrollen. Kul med miljonärer som jagas av skatteverket. Micke kanske köper upp solsidan och kickar Herngren om han dissar deras statistagerande *ironi*
Mikael Fahlander har sedan 2012 jagats av skatteverket


Läs mer här:

Inga kommentarer: