Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 15 april 2012

Gängvåldet fortsätter mot enskilda personer


Manifestation mot gängvåldet

Man vill gärna inte måla fan på väggen men viss känns scenariot igen med ett stort gäng karateglada ungdomar som ger sig på en ensam stackars människa. Det var nog bara ren tur att det inte blev ett allvarligare slut än detta.

Visst kan jag förstå de som tycker att Göteborg blivigt en mer otrygg stad och många känner sig rädda av det ökade våldet ute på stan. Men det är viktigt att vi inte står och tittar och går därifrån, utan på något litet sätt bidrar med att stoppa våldsverkarnas framfart genom att filma, ta kort eller bara vara ett ögonvittne.

För vi skall inte heller glömma en sak, kriminalitet är ej ett socialt tillstånd, det är ett frivilligt val. Det finns ingen som tvingar någon/några att bli yrkeskriminella, för det är ett vägval som många andra. Men visst hjälper en bra uppfostan som en grogrund och skydd för framtiden.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.916225-man-overfolls-i-nordstan

1 kommentar:

Electra sa...

Så sant. Och detta exempel är bara en i raden av tråkiga, våldsamma händelser som utspelat sig i och runt staden den senaste tiden. Det är skrämmande och måste få en ändring