Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 8 december 2010

Inga böter vid Koppelåkning?


Räknas även koppelåkning som en fuskåkning för minderåriga eller vad säger lagboken. Isåfall så slipper ju föräldrarna helt betala några böter för denna olagliga och farliga resa med.
En polisanmälan görs ju iaf. Men vad händer sen?
Har inte pluggat lagboken med alla paragrafer, men vid sådana tillfällen måste ända något kännbart bötesstaff föreligga föräldrarna som då har det genomgripande ansvaret när deras barn åker fast. Sen att Västtrafiks kontrollanter kan vara nitiska ibland är en sak, men på denna punkt som koppelåkning så får de gärna vara mer noggranna och mera uppmärksamma.
Vill ha nolltolerans mot koppelåkare som de gärna får jaga med blåslampa med föräldrarnas medgivande.Förmyndarna bör även straffas hårt för anstiftan till koppleri.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.506336-unga-fuskakare-slipper-boter
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.506341-fler-aker-fast-men-farre-tjuvaker

4 kommentarer:

Polisen sa...

Böter och en veckas utegångsförbud efter skolan samt ingen månadspeng

Anonym sa...

Föräldrarna ger oftast en dålig och slapphänt uppfostran till dessa ungar som hänger ute om kvällarna.Och många vet säkert inte heller att just deras barn är ute mellan vagnarna och åker.Nej,mitt barn håller inte på med nåt sånt brukar de säga

Anonym sa...

Normalt skall socialtjänsten informeras då det är de som har ansvaret för om eventuella åtgärder skall sättas in.

C20 sa...

Straffet ÄR värre för minderåriga än för oss som är över 18
- jag har åkt på kopplen/fotstegen 100-tals gånger, på pendeltågen, i tunnelbanan samt på SJs intercity-tåg här i Stockholm ("frihetskänslan" och fartkänslan är helt underbar) och har åkt fast för det 3 ggr.
I 2 fall fick jag inte ens böter (ena gången släppte dom mig bara, andra gången fick poliserna nåt annat uppdrag med högre prioritet och hann inte skriva ut böterna på plats
- sen verkar anmälan ha lagts, då jag inte hört av fallet på flera månader). Alla gångerna åkte jag dessutom utan biljett (är med i planka.nu och köper nästan aldrig biljett)

Men jag känner dock även en kille under 15 som "torskat" en gång för att ha gått in i tunnelbane-tunnlarna och "utforskat" en vagnsdepå och en gång för koppelåkning - han fick inte böter, men fick ha massa möten med soc och grejer
- det kan inte varit kul. Vet inte hur pass många gånger man måste åka fast och hur "grovt brott" koppelåkning anses som - men det händer att minderåriga blir placerade på behandligshem (det är ju nästan likvärdigt med fängelse det).