Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 13 juni 2012

Skadade båda axlarna i en knökfull spårvagn

För dryga två sen i December 2010 åkte jag i en fullsatt gammal spårvagn ståendes, och just i svängen vid viadukten som den kör över alldeles innan Botaniska trädgården (om man åker från Sahlgrenska) så tvärstannade vagnen helt plötsligt. Då jag stog och höll i mig i var sin ledstång med händerna resulterade detta plötsliga stopp i att jag åkte framåt med ett ryck med kroppen samtidigt som båda armarna blev kvar bakom kroppen hårt greppandes i varsin ledstång.

Detta gav mig en stark smärta i båda axlarna varvid spårvagnen strax efteråt startar med ett häftigt ryck och jag åker plötsligt bakåt av accelerationen istället med ett ryck hållandes med båda händerna i ledstängerna och axelpartiet utsättes ytterligare igen för en stark belastning.

Fick väldigt ont i axlarna efteråt av denna händelse och en vecka efteråt sa kom värken tillbaka starkt i vänsterarmen och jag gick då till läkaren som sade att jag fått en muskelinflammation och rekommenderade diklofernak. Detta hjälpte dock inte och jag fick impingement i axeln som sen utvecklades till en "frozen shoulder"som jag ett halvår senare fick i den andra axeln med. Nu nästan 2 år senare är jag stel i båda armarna och väntar på operation av axlarna.

Spårvagnsförarna kan ALDRIG lära sig miukstarta eller bromsa sakta, och med dessa äldre vagnar är det förenat med livsfara att åka i då förarna inte ens försöker att köra lugnt, och i detta fall så var föraren ouppmärksam och fick panikbromsa vid en stoppsignal på viadukten innan Botaniska Trädgården.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.974650-gamla-vagnar-skapar-problem

1 kommentar:

Anonym sa...

Tråkig händelse- men tråkiga händelser sker i trafik- till sjöss,land eller luft. Anser du verkligen att INGEN av de 450 spårvagnsförarna ALDRIG kan bromsa/gasa mjukt..??