Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

måndag 9 januari 2012

Historien påhittadVissa uppgifter tyder att det är en ung grabb från Åkersberga som blev utsatt för detta, om man läser på http://zerpo.blogg.se/2012/january/skams-tamejfan-akersbergaforalder.html Bloggaren Zerpo har nu ÄNDRAT sina uppgifter och hävdar att historien rör 2 olika pojkar.
(hur förvirrande låter inte det i sammanhanget?)
Någon mörkar något känns det som.

En rolig detalj är att bloggaren Zerpo är mediaansvarig för elitserielaget Sirius och känner Conny som hittade pojken. Se:
http://zerpo.blogg.se/
http://www.siriusinnebandy.com/web/a-laget/Default.asp?modVID=9350201&modID=54

Vad säger ni, rätt man på rätt plats? Han vet i alla fall hur man fångar mediernas intresse.

Polisen i Uppsala fick flera upprörda samtal och upprättade en polisanmälan. Vi vet inte vem pojken är och har ingen misstanke om brott - om det över huvud taget har hänt, säger Stefan Hallberg stations­befäl vid Uppsalapolisen till media.

Sociala beredskapsgruppen i Stockholm larmades. Stefan Heinebäck chef för Nackas individ- och familjeomsorg säger:- Vi kan inte göra något så länge vi inte vet vem pojken är. Är det sant vill vi gärna ha ett samtal med föräldrarna för att se om vi kan hjälpa till med något.

Vi har precis lämnat över ärendet till åklagarkammaren. Det är en märklig historia och man vill ju veta vad som hänt. Har det gått till så som pojken berättat, eller vad är det som inträffat, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Är hela historien uppdiktad eller skyddas identiteter? Varför har pojken/pappan inte hittats? Vilka var det som skjutsade pojken hem? Någon bör rimligtvis veta MER. t.ex Conny som hittade pojken. Och familjen som skjutsade hem pojken. En polisanmälan borde vara gjord för länge sen. Märkligt att INGENTING har hänt.

Varför skulle dessa som åkte tillbaka för att hämta grabben hålla tyst? Conny som har varit aktiv innebandyledare i många år kan inte inte ens peka ut vilken klubb grabben tillhörde när han stod i matchdräkten? Han kommer inte ens ihåg namnet eller klubbtillhörighet på den han ringde som sedan kom tillbaka för att hämta grabben? Det som är klart som korvspad att Connys historia har många frågetecken.

Och frågetecknen är långt ifrån utredda. Självklart måste Conny kunna tala om vilken klubb det rör sig om. Har inte polisen talat med honom? När väl klubbtillhörigheten är bekräftad kan det ju inte vara så svårt att reda ut vad som hänt. Har Conny glömt hur klubbdräkten såg ut eller har polisen inte brytt sig?

När Aftonbladet pratar med Conny Eriksson i dag, berättar han att han fick ett telefonsamtal från en man som sade sig vara pojkens pappa vid 12 på söndagen.– Han var från Åkersberga och tackade för att jag hade tagit hand om grabben. Jag frågade hur det var med grabben och han sa "bra".

Kunde han förklara varför han åkt ifrån honom?– Nej. Han sa att det här var ett missförstånd, att han hade varit i hallen hela tiden. Men frågade du vad det var som hänt?– Det går jag och funderar på nu, säger Conny Eriksson, som berättar att han inte heller i går tog namnet på pappan, och att pappan ringt från dolt nummer.

Enligt ordföranden Magnus Malmgren, i Åkersberga innebandyförening som också har pratat med Conny Eriksson ska den tioårige pojken ha haft mörkt lockigt hår, jeans och en jacka. Han kan ha burit matchtröjan under jackan men det är dock oklart, säger ordföranden till nyheter 24.

En HELT ANNAN pojke kom däremot till rätta som var ljushårig tillhörande en Åkerberga klubb som Conny OCKSÅ hade träffat på. Pojken hade surat lite men kom till rätta av ledare för klubben och förd till sin pappa som var kvar inne i hallen. Denne pojken hade ingen mobil säger ordföranden Magnus Malmgren.

Det har ju nämnts hela tiden att grabben stått i bara matchkläderna ute i kylan. Och nu sägs det plötsligt att han haft både jacka och jeans. Trots att pappan tog grabbens ytterkläder med sig!

Tv inslag från SVT här (där Conny b.l.a säger shorts-spelkläder)http://svtplay.se/v/2669983/rapport/han_hittade_10-arige_innebandypojken

Nu känns det mer och mer som Conny mörkar eller är en mytoman..

Dessutom så sägs av de inblandade det att det är två (2) olika grabbar det rör sig om, en ljushårig och en mörkhårig. Och detta nämns även på Bohlins blogg. Märkligt att Conny bara nämnt en (1) kille hela tiden om det nu skulle finnas en kille nr 2 som han OCKSÅ träffade. Men denna kom till rätta. Det luktar myglig efterkonstruktion lång väg. Om Bohlin haft ett finger med i spelet återstår att se.


Uppdaterad info från Uppsalapolisen ikväll 9/1 :
http://www.polisen.se/sv/Aktuellt/Pressmeddelanden/Uppsala-lan/Ang-den-overgivna-pojken-vid-Fyrishov-i-Uppsala-7-januari/

Conny kan inte slingra sig ur det orubbliga faktum hur mycket orm han än försöker att vara. Då han till SVT Rapport säger att grabben stog i spelkläder och sen till ordföranden att han hade både jeans och jacka. Det är en stor lögn bara detta även om en pojke och en pappa skulle hittas i efterhand som jag har VÄLDIGT svårt att tro på. För mig räcker detta som bevis att han undanhållit sanningen. En efterkonstruktion av en fiktiv person ligger nog närmare sanningen.

http://svt.se/2.22620/1.2669801/missnojd_pappa_lamnade_sonen_ute_i_kylan

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.821148-missnojd-pappa-lamnade-son

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.821936-ingen-utredning-kring-lamnad-pojke

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.822224-klubb-fornekar-att-pojke-lamnats

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror som du - historien är helt enkelt för osannolik för att vara sann. Conny har nog i samverkan med sin bloggarkompis lyckats skapa ett mediemonster de inte längre kunde kontrollera. Ska bli intressant att följa historiens fortsatta utveckling.

/Anders

Gessleman sa...

Ja Anders,Connys utsaga om händelsen som finns dokumenterad på film är orubbliga fakta som han inte kan slingra sig ur, hur mycket orm han än försöker att vara.

Tror att det var en historia som han "saltade" för sin bloggkompis Bohlin om den 1:a killen som han endast träffade och skapade sen en "fiktiv kille nr 2" som försvann spårlöst.

Conny trodde kanske att detta skulle stanna och bli en "kompisskröna" inom gänget och räknade inte med medias inblandning.

Detta KAN vara en rimlig förklaring och anledning att nu Conny har lagt locket på och är oanträffbar.

Att ljuga för sina kompisar är ju en sak men att gå ut för hela svenska folket i Radio,TV,och Press med osanning är ju väldigt allvarligt om det skulle visa sig vara detta i slutändan.