Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 31 december 2011

Stoppa raketterrorn mot oskyldigaJag tycker som de allra flesta att det är väldigt vackert med färggranna fyrverkerier att beskåda. Men där slutar också mitt gillande av dessa pyrotekniska skapelser. Jag har för varje år sett hur allt fler barn,ungdomar och även vuxna leker med dessa hej vilt och skjuter åt alla håll än just uppåt.

Jag har sett raketer som riktats mot både människor, hus och fönster och även mot hundar. Detta måste få ett STOPP! Min obevekliga dom är att man ska förbjuda fyrverkerier till försäljning med undantag för särskilda tillstånd som man ansöker om.

Kalla mig tråkig. Men va fan se själva, barn och ungdomar som leker prickskytte med dessa på både människor, hus och djur. Ska vi ha sådana ynkans bestämmelser att vem som helst kan få tag i dessa farliga pjäser trots 18-års gräns? Nej inför stramare regler NU!

Jo, men det finns ju alkohol som unga kan få tag på varje dag året runt och fyrverkerier säljs ju bara en gång om året tycker många som ett klokt motargument för att dessa ska finnas kvar.

Men hallå! Det är just denna dåliga kombination och omdöme av dessa två saker som gör att detta blir galet farligt för både användare och betraktare. Sen finns det ju unga muppar med hjärnsläpp som springer runt och skjuter dessa bara för det är skoj både före och efter nyårsaftonen.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.812844-fulla-skot-raketer-mot-andra

2 kommentarer:

Anonym sa...

Användandet av fyrverkeripjäser för målskjutning har eskalerat på senare år, inte minst i vissa problemområden. Vad facit blir av den här natten vet vi ju inte förrän i morgon bitti, men jag är inte optimist. Gott Nytt År i alla fall, alla goda krafter som vill se strängare regler för bruket av raketer och smällare!

Anonym sa...

Håller med. Det är fruktansvärt. Bor i området som nämns och man vågar knappt gå ut ens under dagtid, för att ungdomarna leker med raketer.