Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 21 oktober 2011

Dum som en GåsJag vet inte om Mats Larsson är dum på riktigt eller om han verkligen allvarligt trodde att Älgen var tam. Men att döma av hans lockrop så kan man ju tro att han kallade på sin hund eller dyl. Mats hade nog en jävla tur att han inte blev ihjälstångad av det vilda djuret. Hade det varit en Björn och han gjort likadant så vet vi alla att Mats Larsson troligtvis skolkade från djurtimmen i skolan.

Man ser ju tydligt att Älgen gör flera anfall mot Mats, som igonerar dessa varningssignaler. En normal människa skulle naturligtvis respektera djurets integritetsområde och gå därifrån, men Mats fortsätter att kalla på sin bästa vän. Detta är knappast en succe Mats Larsson.

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.754763-algattacken-gor-succe-pa-natet

5 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer! Trodde han det var en katt? Eller är Mats 5 år gammal?

Smina den fina sa...

Räddningstjänsten ska söka efter älgen och undersöka om den ska avlivas?!?! Tycker att älgen reagerar ytterst normalt och att det är Mats som borde undervisas i hur man räddar sig själv och visar respekt i naturen. Vad blir samhällets kostnader för att skicka ut räddningstjänsten på detta uppdraget pga Mats jävla oförstånd och dumhet?

Helge sa...

Om man ser efter noga på filmen så finns det en kalv lite bakom älgkon. Kon gör flera skenanfall för att visa att hon vill vara ifred och skyddar sin kalv. Kon visar också tydligt med att lägga öronen bakåt att Mats går för nära in i älgkons "integritetsområde". Detta avstånd till en älg kan variera mellan olika individer. Se på öronen och respektera att älgen är ett djur.

Elle sa...

Precis som Helge säger, att älgkon gör flera skenanfall. Innan dess försöker hon "avleda" den dumma människan. Hon står och nafsar i sig löv från ett träd och försöker ignoera honom. Men han fortsätter bara utan att förså vad älgen "säger".
Månne det kan vara sådana som blir bitna av hundar också!?

Carl Edström sa...

Hur dum får man vara?
Behandla ett vilt djur som någon slags sällskapsdjur eller tamboskap?
Störa en ko med kalvar?

Dessutom följa efter den och fortsätta vara vad älgen känner som ett hot mot den och kalven - trots att den varnar på alla möjliga sätt.
Självklart attackerar den på allvar till slut.
Mats Larsson borde få böter för störande av djur i känslig situation. Det finns skäl till att hundar måste hållas kopplade även på landet under vissa perioder!

Smina den fina:
Frölundaälgen kommer inte avlivas.
I slutet av artikeln skriver de om en älg på Tjörn som fastnade i en hängmatta och virades in i den. Det var den räddningstjänsten skulle leta efter för att kolla om den behövde avlivas på grund av det (om hängmattan runt den fastnade nånstans så att älgen riskerade att dö eller nåt.)