Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

söndag 10 juli 2011

Säljare - lögnare eller drömmare


En effektiv liten dosa

Vissa säljare (inte alla) har en manisk tendens av att bedriva rena skojerierna för att motivera sitt pskyopatiska EGO att de duger som individer. t.ex Christoffer Edgren VD, på NPC kvalite. De framhäver en Dr Jekyll och en Mr Hyde sida av sig själva som de så manupulativt skiftar emellan som en färgstark kameleont i fas med omgivningen. Ofta har dessa människor även ett starkt kontrollbehov och fastnar ofta i psykotiska tankemönster hur de ska lyckat med nästa uppdrag eller att uppfylla sin kvot.

Vissa tar t.o.m tung stimulatia för att klara av sin vardag. Några går även så långt att de skapar psedonymbloggar och intar olika alias och söker sitt bekräftelsebehov genom att manipulera människor i sin omgivning och sprida lögner och förtal genom andra bloggar i samråd med likasinnade tänkande individer med dåligt omdöme.

Jag hatar telefonförsäljare för övrigt och pratar snabbt och effektivt bort dem innan de hinner säga sitt ärende. Jag är grymt obeveklig och bestämd mot dessa telemarketing firmor som ibland ringer och som en gammal erfaren radiopratare säger jag kort men vänligt : "tack för ditt-samtal-hej!-klick" Ingen har lyckats någonsin att få mig att köpa något mot min vilja -INGEN! Jag ser igenom deras "bra erbjudande" "just nu priser" och de ibland inledande "sifo frågorna" som bara är för mycket.

Ett bra tips är att anmäla sig till NIX. Två engelska uppfinnare har slagit tillbaka och skapat samtalsfiltret, en liten dosa som innehåller en svartlista med kända säljarnummer och en vitlista som du kan programmera med dina vänners/kunders nummer. Svartlistade nummer ignoreras bara, medan vitlistade får telefonen att ringa. Samtalen i gråzonen där emellan ombedes att lämna sitt namn och nummer så ringer du upp senare, om du har lust.

Stoppar du in ett minneskort i Truecall kan den också spela in dina telefonsamtal. Bra att ha i tvister med telefonsäljare som struntar i vad du sagt. Kortet kan spelas av i en vanlig Windows-PC.

Skulle ett okänt säljarnummer ringa upp och släppas igenom trycker du bara på stjärna så hamnar det i svartlistan och är blockerat.Svartlistan kan uppdateras från en central databas som hålls á jour med alla kända säljarnummer. Detta är den springande punkten. Fanns det en sådan databas i Sverige skulle apparaten direkt kunna användas här. Det är din telefon. Se till att du slipper prata med dem du inte vill prata med.Men det här hjälper bara din fasta telefon. "Branschen" tycker inte att "problemet" är tillräckligt stort på mobiltelefonsidan för att NIX ska börja fungera där också.

Vissa säljare ändå lyckats riktigt bra här i livet och blir då - politiker! Och de vet ju alla att de ALLTID håller vad de lovar! Så akta er för försäljare och politiker (och en o annan VD) här i livet! / Gessleman,en verklighetsnära DJ och Radiopratande Bloggare

Inga kommentarer: