Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 13 november 2010

Redigering, skådis och plantering

Det är ju ganska uppenbart om SVT gör ett program om bortskämda ungdomar att man vill "spetsa till det lite" för det ger ju en ännu bättre bild av relationen hemma. Sedan om den inte helt överenstämmer med verkligheten och är en "konstruerad bild" är ju svårt att veta för en tv tittare.Men då föräldren i detta fall säger att de bad henne diska,plocka och att det planterades ut skräp och kläder, så borde denne uppenbarligen veta att de ville ha andra bilder än från verkligheten.

Att föräldern då gick med på detta "diskandet" "plockandet" och "utplanterandet" av skräpet/kläderna visar dock att föräldern var medveten vad som ville/skulle synas i bild och kunde därmed då vägras att deltaga i detta.

Björn Östlund är projektledare för programmet. Han tycker att det är oerhört tråkigt att Elise känner så här.Vi har försökt göra programmet så att alla ska känna att det är okej att vara med. Vi visade programmet för deltagarna flera veckor före premiären för att kunna höra hur de kände inför vad de såg, även för Elise. Och då var det väldigt glada reaktioner. Mycket skratt. Det var ingen på visningarna som sa stopp och belägg, säger han till Expressen.se.Jag kan bara beklaga att hon känner så här.

Men att sedan då i efterhand vara efterklok och anmäla SVT för detta känns kanske inte så smart och trovärdigt . Det är som jag skrev i en annan artikel (här nedan) ang Jean-Pierre att "klippningen" och "överspelandet" kan ge oanade konsekvenser om man inte är på sin vakt i tv-såpornas överdrivna värld. Och det gäller då även föräldrar och inte bara deltagare som i detta fallet.

Känner ni igen hennes dotter Deziree Revell från någon annanstans? Helt rätt. Hon var med i programmet "mammas pojkar" på tv4 och har skådespelare som yrke. Hur seriöst känns det att slänga in en skådis i en verklighetsbaserad såpadokumentär av SVT? Kanske just därför hon röstades ut i första avsnittet där det "spelades över en hel del"

Vidare så kan man ju fråga sig som ger rum för fria tolkningar varför hon var med ett tv program nyligen att leta efter sin drömman, se www.tv4.se/1.1224652/2009/09/24/deziree_r_23 då hon egentligen har en sambo och är dessutom gravid och väntar barn snart i Januari 2011. ett klipp på svt.se/2.130999 (Dezirée om livet efter Ung och bortskämd) visar att hon vill bli allt annat än en skådis. Men på sin blogg finest.se/dezzibezzi står det och jag citerar
"Jag vlll jobba som skådespelare INTE sångerska/artist"
Undrar lite om hon gått på en scenskola överhuvutaget?

Sen så vi får se hur granskningsnämnden hanterar denna anmälan som ska bli onekligen intressesant att följa.



http://www.gp.se/kulturnoje/tv/1.489331-foralder-anmaler-ung-och-bortskamd

4 kommentarer:

Conny sa...

Jag undrar också hur det hänger ihop.. i klippet har hon kommit till insikt att hon vill plugga ekonomi till receptionist, medan bloggen visar att hon vill jobba som skådespelerska,jag undrar om media gör någon ordentlig reseach av fakta innan de plockar in folk på intervjuver..tydligen inte

Gessleman sa...

Japp Conny, detta känns onekligen väldigt förvirrande och motsägelsefullt då hon tydligen inte vet vad hon sagt i en tidigare intervjuv/reportage

Peter sa...

Det ger verkligen utrymme för fria tolkningar det kan jag hålla med om. Kul om hon kunde förklara hur man kan vara med i en typ leta- kille-såpa tidigare då hon är både sambo och gravid,eller ligger tidslinjen fel på nåt sätt?

Lena sa...

När man är gravid så är man känslig o äckelmagad (blir illamående lätt)och samt jävligt gnällig därav säkert att Deziree bangade med att jobba i slakteriet. Håller med er grabbar om att det finns tankar och spekulationer om det andra