Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

onsdag 3 juli 2013

Statist.se och Filmcafe.se svarar på våra frågor


Statist.se och Filmcafe.se svarar på våra viktiga frågor..


Hej 

Det har ju uppmärksammats i media att vi statister har dåliga löner/arbetstider och omständigheter och vi blir behandlade som skit och även glöms bort med betalningen.Eftersom Statist.se är i stort sett totaldominant som annonskanal för produktionsbolagen skulle jag och medlemmarna hos Statist.se vilja kräva att ni inte låter annonsörer annonsera om de inte har skäliga villkor. 

Tacksamma för svar, 

Mvh, Michael Garderud m.fl 

Statist.se svar :

Hej Michael 

Vår uppgift är att kunna erbjuda våra medlemmar så många bra jobb och arbetstillfällen som möjligt. När det gäller frågor angående arbetsvillkor och löner så kan vi tyvärr inte hjälpa till. 

Jag har full respekt för ert engagemang i denna fråga. 
Föreslår att du om du inte redan har gjort det kontaktar ett fackförbund. Tex. Teaterförbundet. 

Magnus Åqvist 
Support 


Filmcafe.se svarar så här på samma fråga :


Hej och tack för brevet!

Vår policy är att etablerade produktionsbolag inte får annonsera utan att betala ut lön till våra medlemmar. Det är en anledning till att vi i perioder har färre annonser publicerade än vi skulle kunna ha. Vi har helt enkelt hådare krav på produktionsbolagen och kräver skriftligen en motivering om de vill publicera en annons där lön inte betalas ut. Eftersom vi inte är ett fackförbund har vi dock inga referensramar angående skälig ersättning och det är en uppgörelse mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vi har däremot goda kontakter med teaterförbundet och hänvisar på deras rekommendation till dem.

I vilket medialt sammanhang har det uppmärksammats att statister har dåliga löner/arbetstider?

Hoppas att jag lyckades svara på din fråga annars går det naturligtvis bra att återkomma!

Med vänlig hälsning RobertFilmcafe och Robert följer tydligen inte med i medierna som kan tyckas vara en självklarhet då det gäller oss statister.Och vi vet ju alla redan Teaterförbundets inställning...

STORSTREJK säger jag bara!

1 kommentar:

Ludwig sa...

Filmcafe.se tror de är medvetna om viktiga saker men samtidigt har de ingen aaning vad som händer i media om statisterna. Riktigt pinsamt dåligt, Filmcafe.se