Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 14 december 2012

Lukten har gjort oss sjuka i ett år - Vidrigt äckligt
Luktar skit, matos, cigarettrök och piss 


Vi har sen början på året haft en hemsk lukt i lägenheten. Det har luktat allt från soplukt till matos och från toalettlukt till cigarettrök. Då  Bovista stängde av sopnedkasten och införde sopsortering försvann iaf soplukten visserligen, Men de andra lukterna har kvarstått med oförminskad styrka och snarare tvärtom så har det blivit värre. 

Vi går båda ständigt och snörvlar hemma och har slem i halsen och ögoneär fulla med klet på morgonenär vi vaknar.Detta har resulterat i att var luftrenare som står i hallen har vi fått byta filter på två gånger. Och då ska man komma ihåg att vid en normal användning/miljö ska ett filter räcka i ca två (2) år!

Bovista hade meddelat i början på sommaren att de kommer att byta ut ventilationssystemet på taket då  detta var gammalt,omodernt och ej i bra fungerande skick. Men detta har gått i snigelfart och i mitten av september fick vi ett meddelande att det skulle vara färdigtinstallerat och i bruk.

Vi har trots vår luftrenare och Bovistas nya ventilationssystem ändå drabbats av snuva, hosta och förkylningar samt halsont titt som tätt. Flickvännen  fick en bakterieinfektion i halsen som hoåt penicilin för. Jag blev sjuk med flertalet symtom (se läkarintyg) Vi har varit kontakt med Bovista vid flertalet tillfällen men enl dem så ska det inte kunna lukta då systemet har separata till och frånlufts kanaler.Meändå så gör det det!


Men våra täta filterbyten och ohälsa talar sitt tydliga språk. Bovista hänvisar detta till Miljöförvaltningen, som i sin tur kom hit tidigare. Men de kunde inte känna något just vid detta tillfälle då dessa lukter kommer vid oregelbundna tidpunkter såsom efter arbetstid samt kvällar och nätter. 
God jul - Nej knappast!

Vårt Kol o Hepa-filter och ögon ser ut så här :

Inga kommentarer: