Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

fredag 7 december 2012

Julen, klasser och elever glöms bort av skolan - Oacceptabelt


Är julen farlig för skolbarnen?


Att enskilda elever glöms bort av skolan läste vi om då den 9:åriga flickan försvann. Och nu även en hela skolklasser som sätts utan lärarbevakning. Skolorna känns fan inte trygga längre med sitt slarviga och nonchalanta beteende. Hela skolverket är föövrigt ett stort jävla skämt med sin inställning till julfirandet i skolsammanhang.

Det är liksom Jesus julen handlar om. Trots att tomten har kommit att få en mycket frontad roll, hos våra barn, så vet vi att julen är ett kristet påfund. Men skolverket önskar att den här historien inte fanns. I alla fall inte i skolsammanhang. De anser att  skolan skall vara fri från religiös påverkan, för det har den nya skollagen fastställt.

Skolverket vill absolut att vi ska fira jul i plugget, men vi ska skippa snacket om den magiska lilla killen i krubban. Vi kan ­tända ljus i adventsljus­stakar, men vi ska inte snacka om att det faktiskt är Jesus vi väntar in med den symbolhandlingen. Psalmerna, bönerna, julevangeliet, och välsignelsen ska bort för att inte påverka kidsen. Så jävla dumt. Som om religion skulle vara något farligt, vilse­ledande och skadligt. Det är det inte.


Tvärtom mår människor som tror på en högre makt bättre än andra. Det finns det vetenskapliga belägg för. Men skit i det, för det är inte där skon klämmer.Det är återigen dubbel­moralen. För å ena ­sidan ska barn övas i att tänka kritiskt och få verktyg till att själva kunna avgöra vad de vill låta sig ­påverkas av eller inte. 


Dess­utom ska skolan spegla sam­hället och inte staten, och samhället är inte ­sekulärt trots att ­staten är det. Hur ska barn kunna lära sig att umgås med religion på ett ­moget sätt när de inte får möta den? Skolverket få ju ta och bestämma sig. Antingen så firar skolan jul med allt vad det innebär, ­eller så får man sköta den högtiden hemma. Punkt slut. För den här jävla halvmesyren är ju fullkomligt dum-löjlig.


Inga kommentarer: