Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

lördag 1 december 2012

Den sovande mannen - GPs grävande journalistik
Vad säger man om detta uppseendeväckande scoop som GP levererar läsarna. Stor bild till stor nyhet. Eller hur? GP har tyvärr missat det där med design och nyhetsmässig utformning. Har man en stor maffig nyhet kan man ju vräka på med en stor bild o text m.m. 

Det finns ju åtskilliga som somnat och trillat i fyllan och villan men inte fan hamnar man i tidningen för det.
Tyvärr så förstår jag ibland inte GPs prioritering mellan relevanta nyheter och fjantig bonnig lokalblaskjournalistik i en storstad som Göteborg.

För detta ser ju bara helt opropotionerligt och pinsamt ut då bildens överdrivna storlek knappast lyfter fram nyhetsvärdet av händelsen direkt.

Tillsammans med websidans vänsterställda läge som ger läsaren både nackspärr och snöblindhet och därmed dålig fokus på läsningen. Ett tips är att omedelbart centrera detta och få väck den tomma vita högersidan. Att det skulle vara för att separera reklamen som ändå ligger tätt ihop på med det redaktionella innehållet, är ju en märklig förklaring av GP.

Det som är positivt i all konstruktiva kritik som jag ger GP är dock chatten som kanske bör byggas ut med olika kategorier/ ämnen så det inte blir så mycket frågor om allting på samma ställe som som chat redaktören kanske "inte har en aning om"

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1149353-sovande-man-omhandertogs

http://www.gp.se/nyheter/goteborg/lasardialog/1.1148080--nya-lasarchatten-en-succe-

4 kommentarer:

David sa...

Håller med dig Gessleman.Definitivt nyhetstorka eller en praoelevs verk.
Sajten känns hemmasnickrad.Likaså journalistiken i detta fall.

Anonym sa...

Minst sagt pinsamt, av gp att skriva på detta sätt, otroligt värdelös journalistik. (Skärpning gp)

Monica sa...

Hoppas GP tar till sig kritiken från många andra läsare på chatten som tycker att denna nya image ser bedrövligt dålig ut och rättar till detta. Sajten kändes mer proffsig Och absolut mer överskådlig förr

Gessleman sa...

är det så konstigt att man tappar förtroendet för GP då man tipsar dem om riktiga relevanta nyheter och så ser man dessa skitartiklar få plats istället.