Tenta eller läxångest - Besök Mattehjälpen!

GESSLEMAN - VÅGAR SÄGA LITE MERA!

Supersöta Handgjorda Smycken

Superfräckt Presenttips!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

GESSLEMAN - GER RIS OCH ROS TILL DEM SOM FÖRTJÄNAR DET!

torsdag 23 augusti 2012

Dålig kunskap och uppfostan

Men min hund är sååå snäll. Den har aaaldrig bitit någon förut. Eller hur det nu brukar låta från hundägare när de uppmanas att koppla sin hund. Problemet är från början inte hundens, även om den blir till ett problem. Felet ligger faktiskt hos husse och matte som dels har för dålig kunskap om den typen av hundar och dels hur de själva är funtade mellan öronen. 

De som uppfostrar sina hundar till att bli aggressiva och hotfulla är nog själva av samma sort. Kanske läge att införa bättre kontroller av hundägare, och kanske inte bara de som har denna typ av hundar. Det finns många hussar och mattar som lämnar en hel del övrigt att önska. Och har själv varit hundägare så jag vet problematiken.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1043625--varfor-skjuter-ni-inte-agarinnan-

4 kommentarer:

Ulrika sa...

"In the '70s they blamed Dobermans, in the '80s they blamed German Shepherds, in the '90s they blamed Rottweilers. Now they blame the Pit Bull."
- Cesar Millan (The Dog Whisperer)

When will we blame the owners?

NP sa...

Vad är en kamphund? Pitbull? Amerikansk Staffordshireterrier? Engelsk staff? Rotweiler? Doberman? Schäfer? Ungersk vizsla? Blodhund? Bulldog? Boxer? Golden retriever?

Titta på den här sidan och berätta vilka hundar du tycker skall få finnas kvar?

Att säga "förbjud kamphundarna" är så lätt att säga men det kommer att bli så tokigt och fel när man gör det.

Krav på tidigare hundvana och/eller förarutbildning för vissa hundraser, möjligen en bättre ide. Man blir troligen av med oseriös uppfödning på samma gång också.

En pitbull som är avlad i enlighet med avelsrekommendationer i händerna på en människa som är bara lite hundvan/hundkunnig är inte farligare än en normal tax i händerna på en pensionär.

Amanda Johansson sa...

Och vad är en kamphund? För det är ingen ras vad jag vet!!!! Så trött på fördomar och folk som snackar om kamphundar. Det finns inget som specificerar vad en kamphund är för något. Man kan uppfostra vilken jävla hund som helst till att bli en aggressiv "kamphund"!!!!

Amanda Johansson sa...

Åh vilken underbar kommentar!!!